Verrassend Doesburg

Hieronder al het Verrassend Doesburg straattheater!

WilhelmiNAFanfare

Net ff anders. Niets is deze fanfare te gek: deelname aan speelfilms, optredens op tv, concerten, jeneverfeesten, wijnfeesten en buitenlandse festivals. Ze zetten graag de boel op zijn kop. En nu komen ze zelfs naar Doesburg. Je mag ze zeker niet missen.

De WilhelminaFANfare bezoekt Verrassend Doesburg
Klik op de foto voor meer informatie

vrijdag 12 juli

Sjonnie en Anita op stelten

Dat Anita graag met knappe kerels sjanst zit Sjonnie niet lekker. Puntje van aandacht is ook dat deze twee zo lang zijn. Minstens tweemaal zo groot dan de doorsnee Nederlander. Tijdens Verrassend Doesburg kun je ze in levende lijve ontmoeten.

johny en anita op stelten

De fietsende DJ

Zijn stoere rode vouwfiets heeft hij omgebouwd naar een hippe discofiets. Kijk uit, want voor je het weet raak je in de ban van zijn krachtige muziekinstallatie. Dan sta je zomaar midden op straat te discodansen.   

fietsende dj

De Ras Entertainer

Deze prettige gestoorde goochelaar en bekkentrekker is een humoristische improvisator. Goed voor plezier met een vette knipoog. Vlijmscherpe acts van een man die multifunctioneler is dan een Zwitsers zakmes.

ras entertainer

Sjef Sjoelbak

Hij is een kei in sjoelen en dammen, maar onhandig in het verplaatsen van zijn sjoelbak. De spelletjes legt hij je precies uit: waar moet je gaan staan en hoe scoor je de meeste punten? Let op: hij gebruikt wel heel vreemde voorwerpen om mee te sjoelen. En wil je met hem dammen? Dat kan op de achterkant van zijn sjoelbord.

sjef sjoelbak

zaterdag 13 juli

Slow Machine on Steam

Dit vreemde voertuig is verdwaald in de tijd. Aangedreven door stoom past het niet in onze moderne tijd. Misschien lukt het om de tijdspoort terug te vinden waardoor De Slow Machine on Steam per ongeluk Verrassend Doesburg is binnengekomen.

on steam

Monkey Music Box

Oei, er is iemand ontsnapt uit een apenorkest. Met een grote trom op zijn rug en zijn knalgele sambaballen trekt hij de aandacht. De aap maakt swingende muziek voor oud en jong.

monkey DJ

Magic Maffiosi

Van oorsprong een maffiosi is hij uitgegroeid tot een goudeerlijke oplichter. Hij maakt gebruik van oude klassiekers zoals: balletje balletje, kaartje kaartje, het kettingspel met 50% kans om te winnen en 50% kans om te verliezen…

maffiosi

Nautilus

Deze muzikale boot is een technisch hoogstandje. Met behulp van tandwielen, kettingen en hendels ontstaat er een complete One-Man-Band met een vrolijke uitstraling. Geniet van het gitaarspel en de heldere stem.

nautilus

Hippies

Vrolijke bloemenprints en wijd uitlopende broekspijpen. Hier zijn ze, helemaal terug van weggeweest: hippies uit de flowerpower beweging. Make love, not war!

hippie op stelten

zondag 14 juli

De lichtbrengers

Ze komen uit het slik gekropen om licht naar de mens te brengen. Ze maken gebruik van sonar en zijn erop uit om iemand in het licht te zetten. Geniet er maar van.  

lichtbrengers

De Roode Lantaarn

Een nostalgische verschijning schuimt de Doesburgse straten af. Deze troubadour  maakt muziek met een verrassend modern geluid. Zijn wonderaccordeon klinkt als een heel orkest, compleet met bas en drum.

lantaarn

Vlinder

Wie dit mooie, poëtische exemplaar ontmoet, krijgt geheid vlinders in de buik. Dit menselijk insect maakt Doesburg mooier dan Doesburg al is. Zet je voelsprieten maar uit!

vlinder op stelten

Onderstaande sponsoren maken Verrassend Doesburg mogelijk!